Novosti

AKADEMSKI SINDIKAT ORGANIZIRAO FORUM S DJELATNICIMA SVEUČILIŠTA JURJA DOBRILE U PULI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

AKADEMSKI SINDIKAT organizirao je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli je u petak, 4. travnja 2024. godine, s početkom u 13:30 sati, Akademski forum na kojemu su sudjelovali djelatnici Sveučilišta kako bi raspravili važne teme vezane uz Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti te Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama.

Uz prisutnost akademskih stručnjaka i predstavnika sindikata, prof. dr. sc. Miljenka Šimprage, predsjednika Akademskog savjeta i prof. dr. sc. Viktora Gotovca, potpredsjednika za visokog obrazovanje Akademskog sindikata, sudionici su aktivno raspravljali o ključnim pitanjima koja se tiču poboljšanja uvjeta rada i statusa djelatnika u području visokog obrazovanja te znanstvene djelatnosti. Teme poput unaprjeđenja sustava obrazovanja, uloge znanosti u društvu te pravedne raspodjele plaća bili su u fokusu diskusija tijekom Foruma.

Na forumu su prisutni djelatnici imali priliku iznijeti svoje stavove, mišljenja i prijedloge te raspraviti moguće izazove i probleme s kojima se susreću u radu. Teme su bile važne za poboljšanje uvjeta rada i osiguranje pravednih plaća za sve djelatnike u visokom obrazovanju i javnim službama. U raspravi su istaknute i činjenice u vezi odgovornosti organizacija i institucija koje su dale potporu donošenju zakona koje ne razvijaju sustav visokog obrazovanja i znanosti već ga urušavaju.

AKADEMSKI SINDIKAT zahvaljuje svim sudionicima foruma sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na konstruktivnoj raspravi i aktivnom sudjelovanju te ističe važnost zajedničkog djelovanja i solidarnosti u borbi za unapređenje uvjeta rada i plaća djelatnika u javnom sektoru.